
Meksyk
- Trasa Królewska - Aztekowie i Majowie (16 dni)
- Skarby Kultury Majów (9 dni)
- Tequila Train (13 dni)
- Szlakiem Niepodległości i Miedziany Kanion (15 dni)
- Wszystko o Meksyku (23 dni)
- Szlakiem Jaguara - Meksyk i Gwatemala (18 dni)
- Meksyk - Kuba (15 dni)

Kuba

Brazylia
- Skarby Kultury Brazylii (16 dni)
- Wszystko o Brazylii (15 dni)
- Brazylia - Paragwaj - Argentyna (16 dni)
- Argentyna - Brazylia (12 dni)
- Argentyna - Urugwaj - Brazylia (13 dni)

Argentyna
- Brazylia - Paragwaj - Argentyna (16 dni)
- Argentyna - Brazylia (12 dni)
- Argentyna - Urugwaj - Brazylia (13 dni)

Gwatemala

Urugwaj

Paragwaj

Chile
Brak wycieczek

Peru
Brak wycieczek
Gwatemala
Kuchnia
Najważniejszym posiłkiem dla mieszkańca Gwatemali jest śniadanie. Musi być obfite i sycące. Podstawowymi składnikami posiłku są : tortilla, jajko, czerwona fasola i banany. Miejscowa tortilla różni sie zasadniczo od tej najbardziej znanej, hiszpańskiej. W Gwatemali wypiekana jest z mąki kukurydzianej i pełni rolę pieczywa. W ogóle kukurydza jest podstawowym składnikiem miejscowej kuchni. Oprócz tej znanej, żółtej, spotykamy tu odmiany kukurydzy białej, czarnej, fioletowej i pomarańczowej. Wiele miejscowych dań wywodzi się z kuchni Majów, która opierała sie na kukurydzy, fasoli i chili. Dużą rolę odgrywaja także banany, które oprócz dodatku do wszelakich słodkości, serwowane są także z potrawami mięsnymi. Po śniadaniu należy koniecznie spróbować fantastycznych, egzotycznych owoców, takich jak : papaja, liczi, mango, ananasy, kokosy i avokado. Do najpopularniejszych dań obiadowych zalicza się chuchitos. Jest to mocno przyprawiony farsz mięsny w cieście kukurydzianym, zawinięty w liście kukurydzy, podawany z pomidorami. Duży wybór znajdziemy także jeśli chodzi o dania z ryb. Do miejscowych specjałów należy zupa z mlekiem kokosowym, owocami morza i bazylią. Wieczorami najpopularniejsze są catrachitas i enchilados. To rodzaj pierogów, oczywiście z mąki kurydzianej, nadziewanych serem z czerwoną fasolą lub mięsem mielonym z jajkami i kapustą. Są także potrawy związane z różnymi świętami. Na przykład w Dniu Wszystkich Świętych spożywa się fiambre. Jest to rodzaj sałatki, w skład której wchodzi ponad 50 składników.
Kuchnia gwatemalska jest podobna do meksykańskiej, ale nie jest tak pikantna i potrawy podawane są z dużo większą ilością warzyw. Chociaż kraj słynie z uprawy wspaniałych gatunków kawy, Gwatemalczycy piją kawę słabą i bardzo słodką. Pyszne za to są tzw. liquados czyli orzeźwiające napoje ze zmiksowanych owoców lub soków, zmieszane z wodą. Jest to wspaniałe uzupełnienie dla, sprzedawanych z ulicznych wózków, tortilli z czarną fasolą, pastą z awokado gaucamole i sosem pomidorowym. Najchętniej spożywanym alkoholem jest miejscowy rum.