
Meksyk
- Trasa Królewska - Aztekowie i Majowie (16 dni)
- Klasyczny Meksyk (7 dni)
- Skarby Kultury Majów (9 dni)
- Tequila Train (13 dni)
- Szlakiem Niepodległości i Miedziany Kanion (15 dni)
- Wszystko o Meksyku (23 dni)
- Szlakiem Jaguara - Meksyk i Gwatemala (18 dni)
- Meksyk - Kuba (15 dni)

Kuba

Brazylia
- Skarby Kultury Brazylii (16 dni)
- Wszystko o Brazylii (15 dni)
- Brazylia - Paragwaj - Argentyna (16 dni)
- Argentyna - Brazylia (12 dni)
- Argentyna - Urugwaj - Brazylia (13 dni)

Argentyna
- Brazylia - Paragwaj - Argentyna (16 dni)
- Argentyna - Brazylia (12 dni)
- Argentyna - Urugwaj - Brazylia (13 dni)

Gwatemala

Urugwaj

Paragwaj

Chile
Brak wycieczek

Peru
Brak wycieczek
Paragwaj
Kuchnia
W Paragwaju bardzo popularny jest maniok. Od pysznych obwarzanków zwanych chipas, porzez grilowane placki z farszem serowym lub mięsnym oraz, jako odpowiednik naszych ziemniaków, podawany z daniami obiadowymi, maniok jest wszechobecny na miejscowych stołach. Dzień zaczyna się od wypicia kubka terere czyli zimnego naparu z ziół. Wśród mięs najwięcej spożywa się wołowiny. Znajdziemy tu wiele potraw, które przybyły do Ameryki wraz z Hiszpanami. Z miejscowych przysmaków do bardziej znanych zalicza się parillada, czyli opiekane nad ogniem różne rodzaje mięsa, boribori – smaczna zupa z kurczaka z kukurydzianymi kluseczkami oraz empanadas czyli miejscowe pierożki. Guiso Popo to tradycyjne danie, podobne do gulaszu. Zawiera kurczaka marynowanego z papryką i czosnkiem i podawane jest z ryżem. Posiada również kilka odmian, w których ryż zastępuje makaron lub ziemniaki. Paragwajczycy nie mają typowo świątecznych dań. Są jednak bardzo przesądni i wierzą, że pewne potrawy trzeba jeść w określone dni. Sierpień należy zacząć od mocnego napoju curilla, który pozwoli przetrwać ten najzimniejszy miesiąc w roku. 1 października trzeba koniecznie zjeść joparę. Jest to mieszanka ziaren z dodatkiem różnych warzyw. Jopara chroni przed "Karai Octubre", czyli niepożądanym przybyszem, który przynosi do domu choroby i niedostatek. W miastach uliczni sprzedawcy zachęcają do kupienia churros czyli tutejszego hot-doga. Ale amatorzy bułki z kiełbaską mocno się rozczarują. Paragwajski hot-dog jest słodki ! To drożdżowy paluch, smażony w głębokim tłuszczu, serwowany na ciepło. Znanymi smakołykami są dulce de mamon – deser z papai z karmelem czy kai ladrillo – cukierki z melasy i orzeszków ziemnych. Do tego pyszne soki, wyciskane ze świeżych mandarynek czy pomarańczy. Jednak jeśli chodzi o napoje, Paragwaj słynie przede wszystkim z yerba mate. Nazwę tę wymyślili prawdopodobnie jezuici i oznacza "ziele tykwy". Napar sporządza się z wysuszonych i zmielonych liści ostrokrzewu paragwajskiego, zawierającego kofeinę. Termos z tym cudownym naparem, jest nieodłącznym atrybutem mieszkańców Paragwaju, którzy przedkładają go ponad inne napoje, wierząc, że jest znakomitym lekarstwem na wszystkie dolegliwości ciała i duszy. Z alkoholi pije się sporo wina i miejscowego piwa.